sobota, 7 kwietnia 2012

Jajeczne kule

                                Kule jajeczno twarogowe na śniadanie lub kolację. Szybko i smacznie.

Jajeczne kule
składniki :
8 jaj ugotowanych
200 g twarogu
1 czerwona cebula
1/2 pęczka szczypiorku
4 łyżki rzeżuchy
1 łyżeczka chrzanu
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka soli
1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego
4 szczypty Fit up do twarożków, jajek i kefirów
sposób przygotowania :
Ugotowane jaka obrać i opłukać.
Za pomocą siatki do warzyw pokroić w kostkę jajka i przetrzeć przez nią twaróg.
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w drobną kostkę.
Do tego dodać rzeżuchę, posiekany szczypiorek, chrzan i majonez oraz przyprawy do smaku.
Wszystko wymieszać i formować kule wielkości piłki do tenisa lub według swojego uznania.
Udekorować listkami sałaty, plasterkami rzodkiewki i rzeżuchą.
Jajeczne kule


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...