sobota, 7 kwietnia 2012

Jajka nadziane witaminką

                                Wielkanocą na stole królują jajka. U mnie najbardziej lubią zwykłe jajka z majonezem. Ale pojawią się też między innymi z witaminami czyli rzeżuchą, rzodkiewką i szczypiorkiem.

                                                                                        składniki :
Jajka nadziane witaminką
6 jajek
50 g twarogu
1/3 szk posiekanej rzeżuchy
1/3 szk posiekanego szczypiorku
1 czubata łyżka majonezu
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
2 rzodkiewki
kilka liści sałaty
kilka gałązek koperku do dekoracji

 sposób przygotowania
Jajka ugotować na twardo.
Ostudzić, obrać i za pomocą specjalnego do wycinania nożyka przekroić każde jajko na pół.
Do miseczki wyjąć żółtka, dodać do nich twaróg i ugnieść widelcem.
Dodać szczypiorek, rzeżuchę oraz majonez i wymieszać.
Doprawić do smaku solą i pieprzem i ponownie wymieszać.
Każdą połówkę jajka napełnić masą z żółtek.
Jedną rzodkiewkę pokroić na półplasterki i powciskać w masę.
Gotowe jajka położyć na talerzu obłożonym liśćmi sałaty.
Na koniec udekorować gałązkami koperku i kawałkami drugiej rzodkiewki.

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...