środa, 23 maja 2012

Deser truskawkowo agrestowy

                            Szkoda, że sezon truskawkowy nie trwa cały rok. Można z nich wyczarować co tylko się chce. Jednym cudeńkiem jest taki właśnie deserek jak ten.


składniki :
250 ml gęstej kwaśnej śmietany 12%
2 galaretki agrestowe
1 galaretka truskawkowa
4 szklanki przegotowanej gorącej wody
600 g truskawek

sposób przygotowania:
Galaretki agrestowe rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, schłodzić.
Śmietanę wlać do miksera i końcówką do ubijania piany ubijać około 5 minut.
Schłodzoną galaretkę wlewać małym strumieniem do śmietany dalej ubijając.
Masę wlać do tortownicy wyłożonej folią spożywczą.
Wstawić do lodówki na około 20 minut.
Rozrobić galaretkę truskawkową w dwóch szklankach wody i schłodzić.
Na stężałą piankę agrestową wyłożyć umyte i pokrojone truskawki, zalać galaretką truskawkową i wstawić do lodówki na około godzinę.


3 komentarze:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...