czwartek, 24 maja 2012

Makaron z miszmaszem

                                    Dzisiaj był obiad z serii : to co mam w lodówce. Wyszedł z tego niezły obiadek, makaron i ............. zresztą sami zobaczcie i poczytajcie.


składniki :
1 opakowanie kolorowego makaronu wstążki
( woda, sól, olej do ugotowania makaronu )
3 udka z kurczaka
6 szparagów
1 kalarepka
1 czerwona papryka
2 łyżki posiekanego koperku
2 szk miszanki chińskiej ( mrożonej )
1/2 ugotowanego brokuła
Do smaku :
sól
pieprz kolorowy
sos sojowy jasny
curry mieszanka przypraw
mix chili Jalapeno
1,5 szk wody
1 łyżka mąki ziemniaczanej
4 łyżki oleju

sposób przygotowania ;
Udka umyć i wytrybować, mięso pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić kostki mięsa i podsmażyć.
Paprykę i kalarepę pokroić w kostkę.
Szparagi obrać i pokroić na kawałki.
Brokuła zmiksować.
Gdy mięso się podsmaży, wrzucić kalarepę, mieszankę i paprykę i chwilę smażyć.
Podlać 1 szklanką wody, dodać szparagi i zmiksowane brokuły ( zmiksowałam je aby przemycić brokuły synkowi ).
Dodać do smaku przyprawy i dalej chwilę dusić do miękkości szparagów, dodać posiekany koperek.
W 1/2 szk wody wymieszać mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią sos.
Zagotować.
W osolonej wodzie z dodatkiem oleju ugotować makaron.
Do ugotowanego wlać szklankę wody i odcedzić go.
Makaron podawać z przygotowanym sosem.


1 komentarz:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...