środa, 16 maja 2012

Gulasz z parówek

                                         Kto powiedział, że gulasz ma być tylko z mięsa. U mnie był gulasz z parówek i też był smaczny. Do tego pieczywo i była super gorąca kolacja.



składniki :
10 cienkich parówek wieprzowych
2 średnie cebule
2 średnie cukinie
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
500 ml zagęszczonego soku pomidorowego
1 łyżeczka słodkiej papryki
2 szczypty cukru
4 łyżki oleju
Do smaku :
maggi
zioła włoskie
przyprawa ognisty smok
sól
pieprz kolorowy

sposób przygotowania :
Przygotować wszystkie warzywa.
Paprykę, cebulę i cukinię pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać olej i wsypać paprykę, chwilkę smażyć.
Parówki obrać z foliowej osłonki, pokroić na pięć części.
Wrzucić je do garnka z podsmażoną papryką i smażyć parówki na złoty kolor.
Do parówek wrzucić pokrojone warzywa i smażyć około 3 minuty.
Dodać do swojego smaku przyprawy, zalać sokiem pomidorowym i dusić gulasz drugie trzy minuty.
W razie konieczności jeszcze doprawić.

2 komentarze: