wtorek, 15 maja 2012

Naleśniki ananasowe z kokosową nutą

                         Bardzo lubię smażyć naleśniki z różnymi farszami. Przeważnie są to naleśniki na słodko. Dzisiaj są to naleśniki ananasowe z kokosową nutą.


składniki :
Na naleśniki :
2/3 szk mleczka kokosowego
1,5 szk mleka
1/2 szk soku z ananasa
2 szk mąki pszennej
2 jajka
2 szczypty cukru
2 szczypty soli
odrobina czerwonego barwnika spożywczego
5 łyżek oleju
Nadzienie :
250 g serka mascarpone
1 puszka ananasa pokrojonego w kostkę
1,5 łyżki cukru

sposób przygotowania :
W wysokim naczyniu umieścić wszystkie składniki na naleśniki i mikserem połączyć na jednolite ciasto.
Gdyby okazało się, że jest za gęste lub za rzadkie dodać odrobinę mąki lub mleka.
Na patelnię do naleśników nalewać porcję ciasta, rozprowadzić po powierzchni patelni i smażyć cienkie naleśniki z obu stron.
Po usmażeniu naleśników przygotować nadzienie.
Serek mascarpone utrzeć w miseczce z cukrem po czym dodać odsączone kawałki ananasa i całość wymieszać ( serek zrobi się półpłynny ).
Na każdy naleśnik nakładać porcje nadzienia, i składać je np. w trójkąty.
Naleśniki są smaczne na ciepło jak i na zimno.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...