środa, 16 maja 2012

Ostry dip czosnkowy

                              Uwielbiam wszystko co ostre i taki właśnie jest mój dip czosnkowy.


składniki :
5 ząbków czosnku
5 łyżek pikantnego ketchupu
6 łyżek majonezu
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
1 szczypta cukru
3 szczypty przyprawy mix chili Scotch Bonnet

sposób przygotowania :
Ząbki czosnku obrać z łupinek.
Obrane przecisnąć do  miseczki przez praskę do czosnku.
Dodać ketchup i majonez oraz przyprawy.
Dokładnie wymieszać ze sobą składniki dipu.
Gotowy dip odstawić na 10 minut do przegryzienia się smaków.
Podawać do jaj, wędlin czy też sałatek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...