niedziela, 6 maja 2012

Pekinka w sosie czosnkowym

                                     Z kapusty pekińskiej można robić różne wariacje smakowe i składnikowe. Dzisiaj zrobiłam surówkę z pekinki z sosem czosnkowym.


składniki :
1/2 kapusty pekińskiej
1 mała czerwona papryka
1 mała cebula biała
1 mała czerwona cebula
2 łyżki posiekanego koperku
Sos :
2 łyżki ketchupu
3 łyżki majonezu
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
3 ząbki czosnku
mix chili Scotch Bonnet

sposób przygotowania :
Do miseczki włożyć majonez, ketchup, przyprawy, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wszystko wymieszać i odstawić.
D o drugiej miski posiekać kapustę pekińską, dodać pokrojone obie cebule, pokrojoną w paseczki paprykę i posiekany czosnek.
Do tych składników dodać przygotowany sos i dokładnie wymieszać surówkę.
Spożywać po przegryzieniu się smaków, czyli po około 10 minutach.

3 komentarze:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...