środa, 13 czerwca 2012

Babeczki z truskawkami

                               Jak są świeże truskawki to muszą być babeczki z truskawkami. Robi się je ekspresowo a jak smakują. Pachnące z wierzchu chrupiące a w środku puszyste najlepiej smakują jeszcze ciepłe.




    1 duże jajko
    125 ml oleju ryżowego
    100 ml mleka
    50 ml mleczka kokosowego
    300 g mąki pszennej
    4 łyżki brązowego cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    truskawki
    cukier puder do posypania

 
Mąkę, cukier brązowy i proszek do pieczenia wymieszać w misce. W drugiej misce wymieszać mleko, mleczko kokosowe, olej i jajko. Do suchych składników wlać płynne i najlepiej widelcem wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i napełnić je ciastem. Na wierzch ułożyć po 4 lub więcej truskawek. Blaszkę z babeczkami wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec je przez 30 minut. Po upieczeniu wyjąć babeczki z formy i po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

6 komentarzy:

  1. Właśnie zastanawiałam sie , czy takie babeczki udadzą się z truskawkami , otrzymałam odpowiedź. Dziękuję. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. też właśnie zrobiłem :D hmm z olejem ryżowym smakują lepiej?

    OdpowiedzUsuń
  3. z truskawkami to moje ulubione

    OdpowiedzUsuń
  4. góra truskawkowych pysznościi!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.