piątek, 15 czerwca 2012

Farfalle w sosie śmietanowo serowym

                               Ekspresowy obiad z niewielkiej ilości składników. Przy tym smaczne połączenie wędzonego boczku, srea i śmietany. Do tego makaron i nie trzeba nic więcej.


składniki :

500 g makaronu farfalle
250 g surowego wędzonego boczku
350 ml śmietanki 30%
200 g żółtego sera
1/2 łyżeczki płatków chili
3 szczypty pieprzu
4 szczypty czarnej soli

sposób przygotowania :
Makaron ugotować all dente w czterech litrach osolonej wody.
Wędzony boczek pokrojony w paseczki podsmażyć na patelni.
Do boczku wlać śmietanę i wsypać starty na tarce ser oraz przyprawy.
Wszystko mieszać i podgrzewać aż śmietana zgęstnieje.
Gotowym sosem polać makaron.

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...