piątek, 15 czerwca 2012

Farfalle w sosie śmietanowo serowym

                               Ekspresowy obiad z niewielkiej ilości składników. Przy tym smaczne połączenie wędzonego boczku, srea i śmietany. Do tego makaron i nie trzeba nic więcej.


składniki :

500 g makaronu farfalle
250 g surowego wędzonego boczku
350 ml śmietanki 30%
200 g żółtego sera
1/2 łyżeczki płatków chili
3 szczypty pieprzu
4 szczypty czarnej soli

sposób przygotowania :
Makaron ugotować all dente w czterech litrach osolonej wody.
Wędzony boczek pokrojony w paseczki podsmażyć na patelni.
Do boczku wlać śmietanę i wsypać starty na tarce ser oraz przyprawy.
Wszystko mieszać i podgrzewać aż śmietana zgęstnieje.
Gotowym sosem polać makaron.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.