sobota, 30 czerwca 2012

Fasolka w objęciach boczku

                                   Dziś na obiad gotowałam fasolkę szparagową z bułką tartą. Odłożyłam trochę gotowanej fasolki i zrobiłam szybką przekąskę z boczkiem wędzonym.


składniki dla jednej osoby
12 szt ugotowanej żółtej fasolki szparagowej
3 plastry wędzonego, parzonego boczku
olej do smażenia

Na patelni grillowej rozgrzać odrobinę oleju.
Fasolki rozdzielić na trzy porcje.
Plastry boczku rozłożyć na desce.
Na koniec każdego plastra ułożyć fasolkę i zwinąć przez środek w rulonik.
Ułożyć boczek z fasolką na patelni i podsmażyć na rumiano.
Podawać od razu po przygotowaniu.

2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. dzięki, wykombinowałam tę fasolkę z boczkiem i super smaczne było.

      Usuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...