piątek, 8 czerwca 2012

Kolorowe koreczki

                                          Takie koreczki z powodzeniem mogą przyrządzić nawet dzieci. Fajna zabawa a koreczki cieszą oko. I dzieci są zadowolone, że mogły pomóc w ich przygotowaniu.


Porcja na 8 sztuk
8 plasterków świeżego ogórka
1 cienka podwędzana parówka drobiowa
2 suszone pomidory w oleju
2 średnie rzodkiewki
kilka szczypiorków
8 marynowanych perłowych cebulek
1 pomidor
kilka liści sałaty rzymskiej

Parówkę pokroić na 8 równych części.
Szczypiorek umyć, osuszyć i również pokroić na równe paseczki tak aby na każdy koreczek było po 4 paseczki.
Rzodkiewki umyć i pokroić na 8 plasterków.
Pomidory suszone i cebulki odsączyć a pomidory pokroić na 8 części.
Na każdą wykałaczkę nabić po plasterku ogórka, następnie parówkę.
Na parówkę nabić pomidory potem rzodkiewkę a na nią koliście paseczki szczypiorku.
Na sam koniec nabijamy perełki cebulki.
Na talerzyku układamy sałatę, koreczki nabijamy na pomidora i układamy całość na talerzyku z sałatą.

2 komentarze:

  1. Piękne te koreczki, takie dopracowane, przyciągające oko kolorami i kształtem.

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...