niedziela, 10 czerwca 2012

Koreczki na waflu ryżowym

                                         Tak mnie wciągnęło robienie koreczków, że wyczarowałam następne. Kto wie, może coś jeszcze wykombinuję, bo fajna zabawa jest a i dzieci mają frajdę bo mogą pomóc je robić.


składniki :
na 8 koreczków
1 wafel ryżowy z algami morskimi Good Food
1/3 czerwonej papryki
1 cienka drobiowa parówka
1 ogórek konserwowy
8 marynowanych pieczarek
8 kostek serka typu greckiego



sposób wykonania :
Wafel ryżowy przeciąć na 8 trójkącików.
W każdy z nich nabić na środku wykałaczkę.
1/3 papryki pokroić na 8 części i nabić każdą na wykałaczkę z waflem.
Następnie parówkę pokroić również na 8 kawałeczków i nabić na paprykę.
Potem pokroić w 8 plastrów ogórka i nabić na parówkę.
Na parówkę nabić po jednej pieczarce a na sam koniec po kostce serka typu greckiego i koreczki gotowe do spożycia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...