niedziela, 10 czerwca 2012

Koreczki na waflu ryżowym

                                         Tak mnie wciągnęło robienie koreczków, że wyczarowałam następne. Kto wie, może coś jeszcze wykombinuję, bo fajna zabawa jest a i dzieci mają frajdę bo mogą pomóc je robić.


składniki :
na 8 koreczków
1 wafel ryżowy z algami morskimi Good Food
1/3 czerwonej papryki
1 cienka drobiowa parówka
1 ogórek konserwowy
8 marynowanych pieczarek
8 kostek serka typu greckiego



sposób wykonania :
Wafel ryżowy przeciąć na 8 trójkącików.
W każdy z nich nabić na środku wykałaczkę.
1/3 papryki pokroić na 8 części i nabić każdą na wykałaczkę z waflem.
Następnie parówkę pokroić również na 8 kawałeczków i nabić na paprykę.
Potem pokroić w 8 plastrów ogórka i nabić na parówkę.
Na parówkę nabić po jednej pieczarce a na sam koniec po kostce serka typu greckiego i koreczki gotowe do spożycia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.