środa, 20 czerwca 2012

Krem cukiniowo marchewkowy

                                 Dziś zrobiłam delikatny krem cukiniowo marchewkowy. Z dodatkiem świeżego koperku w sam raz na dzisiejszy pochmurny dzień.


składniki :
1 średnia cukinia
3 średnie marchewki
1/2 cebuli
1 bulionu drobiowo warzywnego
1 łyżka masła
sól do smaku
pieprz do smaku
mix chili Scoth Bonet do smaku
odrobina posiekanego koperku do dekoracji

sposób przygotowania :
Marchewki obrać, umyć i pokroić w grubsze plasterki.
Cukinię umyć i pokroić w grubą kostkę.
Cebulę obrać, opłukać i również pokroić w kostkę.
W garnku roztopić masło, wrzucić pokrojoną marchewkę i smażyć około 5 minut.
Następnie dodać cebulę i smażyć minutę.
Potem dodać pokrojoną cukinię i dalej smażyć około 3 minut.
Po tym czasie wlać bulion dodać przyprawy i dusić na małym ogniu do miękkości.
Gdy warzywa będą miękkie, spróbować i ewentualnie doprawić.
Całość zmiksować blenderem na gładki krem.
Gotową zupę po nalaniu na talerze posypać koperkiem.

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...