sobota, 2 czerwca 2012

Kukurydziano koperkowa kapucha

                                  Uwielbiam różne kombinacje surówek z młodej kapusty. Oto jedna z nich : kapusta z kukurydzą i koperkiem. Podałam ją do ziemniaków i karczku z pieczarkami.


składniki :
5 szk posiekanej młodej kapusty
1/2 puszki kukurydzy
1/2 szk posiekanego koperku
1 czerwona cebula
Do smaku :
cukier
sól
pieprz kolorowy
ocet jabłkowy
olej

 
sposób przygotowania :
Poszatkowaną kapustę wsypać do miski.
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać ją razem z koperkiem  i pokrojoną cebulą do kapusty.
Następnie dodać przyprawy i wymieszać surówkę.
Po około pięciu minutach spróbować i ewentualnie jeszcze doprawić.

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...