sobota, 2 czerwca 2012

Kukurydziano koperkowa kapucha

                                  Uwielbiam różne kombinacje surówek z młodej kapusty. Oto jedna z nich : kapusta z kukurydzą i koperkiem. Podałam ją do ziemniaków i karczku z pieczarkami.


składniki :
5 szk posiekanej młodej kapusty
1/2 puszki kukurydzy
1/2 szk posiekanego koperku
1 czerwona cebula
Do smaku :
cukier
sól
pieprz kolorowy
ocet jabłkowy
olej

 
sposób przygotowania :
Poszatkowaną kapustę wsypać do miski.
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać ją razem z koperkiem  i pokrojoną cebulą do kapusty.
Następnie dodać przyprawy i wymieszać surówkę.
Po około pięciu minutach spróbować i ewentualnie jeszcze doprawić.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.