sobota, 9 czerwca 2012

Lekka pianka

                         Przygotowanie tego deseru wymaga trochę czasu, ale dla efektu końcowego warto go poświęcić. Deser jest z jogurtów i galaretek.


składniki :
1 jogurt truskawkowy ( 150 ml )
1 jogurt morelowy ( 150 ml )
1 jogurt gruszkowy ( 150 ml )
1 jogurt malinowy ( 150 ml )
1 jogurt brzoskwiniowy ( 150 ml )
1 łyżka galaretki truskawkowej
1 łyżka galaretki cytrynowej
1 łyżka galaretki agrestowej
1 łyżka galaretki brzoskwiniowej
1 łyżka galaretki wiśniowej
po 150 ml przegotowanej gorącej wody na każdy smak galaretki

sposób przygotowania :
Do pięciu małych miseczek wlać gorącą, przegotowaną wodę.
Dodać galaretki i dokładnie wymieszać.
Jogurt truskawkowy przełożyć do innego naczynia, zmiksować go, po chwili cały czas miksując wlać chłodną galaretkę. Jeszcze chwilę miksować i rozlać ją do pucharków lub kieliszków ( ja rozlałam do kieliszków ustawiając je pod skosem ).
Naczynia z pierwszą warstwą wstawić do lodówki do stężenia.
Następnie zrobić tak samo z pozostałymi smakami, odczekując aż kolejna warstwa się zetnie.

1 komentarz:

  1. Świetny pomysł na zrobienie tego deserku w kieliszkach! Ślicznie!:)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...