piątek, 15 czerwca 2012

Nadziewany filet

                         I druga odsłona filecika. Ten jest z pomidorami suszonymi i zielonymi papryczkami z zalewy nadziewanymi serkiem. Wersja bardziej ostra, bo papryczki są ostre.


składniki :
1 pojedynczy filet z kurczaka
2 suszone pomidory nadziewane serkiem ( w zalewie )
2 zielone papryki nadziewane serkiem ( w zalewie )
1 jajko
bułka tarta do panierowania
mąka do obtaczania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

sposób przygotowania :
Filet umyć i osuszyć.
W środku zrobić nacięcie tworząc kieszeń.
Filet posolić i oprószyć solą ale nie za dużo bo serek w pomidorach i papryce jest słony i odłożyć na 10 minut..
Suszone pomidory i papryczki odsączyć z zalewy i pokroić w paski, wymieszać.
Pomidorami i papryką z serem nadziać filet.
W miseczce rozbełtać jajko z odrobina soli i pieprzu.
Obtoczony filet zanurzyć z każdej strony w jajku a następnie panierować go w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju ( filet powinien być zanurzony do połowy w oleju ) z obu stron na rumiany kolor.
Podawać z dowolnymi dodatkami.

2 komentarze:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...