sobota, 30 czerwca 2012

Pasiasta sałatka

                               A to kolejna propozycja składnika obiadowego czyli ryżu. Ugotowałam go z dodatkiem barwników spożywczych na pomarańczowo. Ryż został po obiedzie,więc wykorzystałam go do zrobienia sałatki. Będzie na kolację jak znalazł.



2 szk ugotowanego na pomarańczowo ryżu
1,5 szk posiekanej kapusty pekińskiej
200 g kiełbasy żywieckiej
1 puszka kukurydzy
1,5 szk posiekanego szczypiorku
4 łyżki majonezu
6 łyżek ketchupu
sól do smaku
3 szczypty pieprzu kolorowego
1/2 łyżeczki słodkie papryki w proszku

Ryż wsypać na dno miski najlepiej przeźroczystej.
Na ryż wyłożyć posiekaną kapustę pekińską.
Kiełbasę żywiecką pokroić w plastry a następnie w kostkę i wyłożyć ja na kapustę.
Na kiełbasę wysypać odsączona z zalewy kukurydzę.
Na kukurydzę wysypać szczypiorek.
W miseczce wymieszać majonez, ketchup, sól, pieprz i paprykę i polać przygotowanym sosem sałatkę.
Gotową sałatkę schłodzić w lodówce.

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...