czwartek, 5 lipca 2012

Babeczki z jagodami

                                        I dziś kolejny test babeczek firmy Dan Cake. Słodkie, kruchutkie, bardzo delikatne świetnie smakowały nam w takim połączeniu: masa serkowa i świeże jagody.


15 gotowych kruchych babeczek ( Dan Cake )
250 g sera białego typu włoskiego
1,5 łyżki masy krówkowej truflowej
2 łyżki cukru waniliowego
3 łyżki słodkiej śmietany
świeże jagody
małe listki melisy


Rozłożyć babeczki.
Jagody umyć i odsączyć na sicie.
Do miski włożyć ser, śmietanę, cukier waniliowy i masę krówkową i mikserem utrzeć gładka masę.
Za pomocą szprycy lub zwykłego woreczka foliowego napełnić masą każdą babeczkę.
Następnie dookoła obłożyć jagodami i po jednej na środku.
Na koniec babeczki udekorować listkami melisy.


1 komentarz:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...