poniedziałek, 30 lipca 2012

Dżem brzoskwiniowy

                         Smaczne brzoskwinie zamknięte w formie dżemu w słoiku to super propozycja na zimę. Taki dżemik idealnie nadaje się zarówno do ciast jak i np. naleśników.


2 kg średnio dojrzałych brzoskwiń
1,5 szk cukru
2 opakowania żel- fruct

Brzoskwinie umyć, obrać ze skórki i usunąć pestki.
Pokroić na kawałki i wrzucić do rondla.
Smażyć około 10 minut, dodać cukier i smażyć kolejne 10 minut.
Wsypać żel-fructy i smażyć jeszcze 3 minuty.
Gorący dżem nałożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zakręcić nakrętki.

2 komentarze:

  1. Nigdy nie robiłam dżemu z brzoskwiń, jedynie w słodkiej zalewie do ciast;) Jak zdobędę w dobrej cenie, to może i ja sie skuszę...? Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam bo jest pyszny.
      I ja Ciebie pozdrawiam :)

      Usuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...