wtorek, 10 lipca 2012

Lody truskawkowo jogurtowe

                            Trochę się ochłodziło, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby zjeść domowego loda ze świeżych truskawek.


1 jogurt pitny truskawkowo poziomkowy ( 300 g )
20 dużych truskawek
2 łyżki cukru

Truskawki umyć, pozbawić szypułek.
Wrzucić je do rozdrabniacza, wsypać cukier.
Następnie wlać jogurt.
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować.
Powstałą masą napełniać foremki do lodów, nałożyć zatyczki i ustawić na stojaczku.
Stojak z napełnionymi foremkami wstawić do zamrażalnika na około godzinę.
Po tym czasie lody są gotowe do spożycia.

2 komentarze:

  1. same pyszności u mnie się chłodzi masa lodowa wieczorem będę robić lody

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, uwielbiam lody, dobrze mieć domowy zapas ;)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...