poniedziałek, 16 lipca 2012

Sałatka ryżowa lekko pomarańczowa

                         Sałatka lekko pomarańczowa nie dlatego, że z pomarańczami. A dlatego bo z ryżem ugotowanym na pomarańczowy kolor.


3 szk ugotowanego na sypko ryżu ( zabarwionego na blado pomarańczowy )
4 cienkie wieprzowe parówki
1 cebula
2/3 szk kukurydzy konserwowej
5 ogórków konserwowych
1 czerwona papryka
sól do smaku
pieprz do smaku
2 łyżki pikantnego ketchupu
3 łyżki majonezu

Ryż ugotowany na sypko i wystudzony wsypać do miski.
Cebulę i paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę.
Ogórki konserwowe również pokroić w kostkę a parówki po obraniu z osłonek w plasterki.
Kukurydzę odsączyć na sicie z zalewy.
Wszystkie te składniki dodać do ryżu, następnie dodać ketchup i majonez.
Doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać.
Sałatkę schłodzić przez około 30 minut w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...