wtorek, 24 lipca 2012

Sałatka z fetą

                            Sałatka obiadowa z ogórka małosolnego, pomidora i fety z cebulą.


4 ogórki małosolne
4 średnie pomidory malinowe
1 cebula
100 g sera w kostkach typu feta
2 łyżki świeżego posiekanego koperku
3 łyżki oleju
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz kolorowy do smaku

Pomidory umyj i pokrój w sporą kostkę, wrzuć do miski.
Ogórki opłukaj i również pokrój w kostkę, po czym dodaj do pomidorów.
Cebulę obierz, umyj i także pokrój w kostkę, fetę odsącz z zalewy i razem z cebulą i koperkiem wrzuć do miski.
Dopraw do smaku przyprawami i podawaj po około pięciu minutach.

1 komentarz:

  1. zapraszam na konkurs sałatkowy , który właśnie zaczął się na moim blogu. do wygrania zestaw noży laserowo ostrzonych. Pozdrawiam i miłego dnia życzę:)
    http://wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.co.uk/2012/07/konkurs-kolorowy.html

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.