środa, 1 sierpnia 2012

Paprykowa alla salsa

                          Szybki sos do wędlin lub mięs na zimno z pokrojonych w drobną kosteczkę kolorowych papryk, pomidorów i cebuli.



1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
1/2 zielonej papryki
1 cebula czerwona
1 średni żółty pomidor
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
3 łyżki ketchupu
2 łyżki majonezu

Papryki pozbawione gniazd nasiennych i umyte pokrój w drobną kosteczkę.
Pomidora umyj, cebulę obierz i także umyj, po czym pokrój również w kostkę.
Wszystkie składniki wsyp do miski, dodaj sól i pieprz do smaku oraz ketchup i majonez.
Wymieszaj i odstaw na jakieś 5 minut aby smaki się przegryzły.
W razie konieczności jeszcze dopraw.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...