niedziela, 14 października 2012

Roladki z serem, chorizo i cukinią

                                Bardzo lubię kolorowe roladki i robię je dość często. Miałam w lodówce chorizo, więc spróbowałam takiego połączenia.


  • 4 plastry schabu bez kości ( po ok. 150 g )
  • 8 cienkich plasterków chorizo ( na jedną roladkę )
  • 5 plasterków żółtego sera ( na jedną roladkę )
  • 6 cienkich plasterków cukinii ( na jedną roladkę )
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 3 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Kotlety umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć je solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa ułożyć plasterki sera, chorizo i na koniec cukinię. Wszystko zawinąć w roladki. Do miseczki wbić jajka, rozbełtać je z odrobiną soli i pieprzu, a do drugiego naczynia wsypać bułkę tartą. Na patelni rozgrzać olej. Roladki panierować w bułce tartej, potem zanurzać je w jajku i ponownie panierować w bułce. Smażyć na niewielkim ogniu na złoto brązowy kolor z każdej strony.

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...