środa, 17 października 2012

Sałata z nashi

                               Do sałaty dodałam owoc nashi. Nashi to chińska gruszka, która nadaje się właśnie miedzy innymi do sałatek.


  • 1 mini sałata rzymska zielona
  • 1/2 mini sałaty rzymskiej czerwonej
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 1 owoc nashi ( chińskiej gruszki )
  • kilkanaście cienkich plasterków cukinii
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 mała czerwona cebula
  • sól do smaku
  • ocet ryżowy do smaku
  • 3 łyżki oleju ryżowego
  • cukier do smaku
  • pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Sałaty umyć i osuszyć po czym porwać na kawałki. Cebule obrać, opłukać i pokroić w piórka. Plasterki cukinii podsmażyć z obu stron na odrobinie oleju i odsączyć na ręczniku papierowym. Nashi obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Pomidorki umyć i pokroić w plastry. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać do smaku przyprawy i wymieszać sałatkę. Podawać po około pięciu minutach gdy smaki się przegryzą.


1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.