czwartek, 16 maja 2013

Pekinka na jogurcie

                 Znowu się powtarzam, ale znowu pekinka zagościła na naszym stole. Jak już pisałam uwielbiam ją i już.

  • 1/2 średniej kapusty pekińskiej
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki jogurtu śródziemnomorskiego
  • sok z 1/2 dużej cytryny
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • pieprz czarny do smaku

 czytaj więcej :
Marchew obrać i umyć. Szczypior posiekać a cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować i wrzucić do miski. Do miski a kapustą wrzucić szczypior i cebulę i zetrzeć do miski marchew. Dodać jogurt a potem sok z cytryny i przyprawy do smaku. Surówkę wymieszać i podawać po około pięciu minutach gdy smaki się przegryzą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.