czwartek, 16 maja 2013

Pekinka na jogurcie

                 Znowu się powtarzam, ale znowu pekinka zagościła na naszym stole. Jak już pisałam uwielbiam ją i już.

  • 1/2 średniej kapusty pekińskiej
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki jogurtu śródziemnomorskiego
  • sok z 1/2 dużej cytryny
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • pieprz czarny do smaku

 czytaj więcej :
Marchew obrać i umyć. Szczypior posiekać a cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować i wrzucić do miski. Do miski a kapustą wrzucić szczypior i cebulę i zetrzeć do miski marchew. Dodać jogurt a potem sok z cytryny i przyprawy do smaku. Surówkę wymieszać i podawać po około pięciu minutach gdy smaki się przegryzą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...