środa, 21 sierpnia 2013

Babeczki orzechowo migdałowe

                         Do tych babeczek użyłam oleju rzepakowego Rapso i orzechy oraz migdały tarte firmy Back Mit, które dostałam do testów. Babeczki wyszły smaczne, puszyste o lekkiej nucie migdałów i orzechów. Takie tarte produkty to fajne rozwiązanie. Nie trzeba używać maszyn aby rozdrobnić orzechy czy migdały a potem tego wszystkiego myć. Otwieramy torebeczkę i mamy gotowy produkt do wypieków. A co jest ważne są one aromatyczne i nadają wypiekom fajnej nuty smakowej.

  • 50 g tartych orzechów laskowych
  • 50 g tartych migdałów
  • 200 g mąki pszennej typ 500
  • 4 łyżki cukru
  • 16 g cukru waniliowego
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 jajka
  • 1/4 szk maślanki naturalnej
  • 1/3 szk oranżady
  • 125 ml oleju rzepakowego
  • cukier puder do posypaniaczytaj dalej :

  • Przygotować dwie miski, do jednej wsypać suche składniki a w drugiej umieścić mokre składniki i lekko wymieszać. Osobno przemieszać suche i mokre a potem do płynnych wsypać suche i wymieszać widelcem. Ciasto nakładać do foremek włożonych w otwory formy do muffinek. Babeczki piec 30 minut w temperaturze 160 stopni. Upieczone wyjąć z foremek i posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.