wtorek, 3 grudnia 2013

Pałki w śmietanowej marynacie


rozwiń i czytaj dalej :
Pałki w śmietanowej marynacie

10 pałek z kurczaka
1 duża cebula
Marynata :
2 łyzki oleju
10 łyżek słodkiej śmietany 18 %
3 łyżeczki soli
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka zielonej czubrycy
2 łyżeczki przyprawy pomidory z czosnkiem i bazylią
1 łyżeczka lubczyku
1 łyżeczka ostrej papryki
2 łyżki wody

Pałki kurczaka dokładnie umyć i osuszyć.
Cebulę obrać potem umyć i pokroić ją w plastry.
Do wymieszania marynaty przygotować słoik z zakrętką.
Do słoika dodać wszystkie składniki marynaty, zakręcić słoik i energicznie potrząsając wymieszać marynatę do pałek.
Otworzyć słoik, każdą pałkę zanurzyć w marynacie w słoiku i układać je w blaszce do pieczenia.
Pozostałą marynatę wylać na pałki i ułożyć na nich plastry cebuli.
Blachę z pałkami przykryć folią aluminiową i wstawić blachę na noc do lodówki.
Następnego dnia blachę z zawartością wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec pałki przez 60-70 minut w zależności od piekarnika.
Podawać z dowolnymi dodatkami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...