niedziela, 22 grudnia 2013

Sałatko - krajanka śledziowa


rozwiń i czytaj przepis :

4 płaty filetów śledziowych w oleju alla matias
1 duża czerwona cebula
1 średnia czerwona papryka
1/2 puszki kukurydzy
1 łyżka pokrojonej cebulki ze śledzi
pieprz do smaku
sól do smaku
kilka łyżek oleju

Filety śledziowe, paprykę i cebulę pokroić w kostkę i wrzucić do miski.
Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, cebulę ze śledzi, olej i przyprawy do smaku.
Wymieszać sałatkę po czym przełożyć ja np. do słoika i odstawić na kilka godzin do przegryzienia się smaków.
Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...