niedziela, 22 grudnia 2013

Sałatko - krajanka śledziowa


rozwiń i czytaj przepis :

4 płaty filetów śledziowych w oleju alla matias
1 duża czerwona cebula
1 średnia czerwona papryka
1/2 puszki kukurydzy
1 łyżka pokrojonej cebulki ze śledzi
pieprz do smaku
sól do smaku
kilka łyżek oleju

Filety śledziowe, paprykę i cebulę pokroić w kostkę i wrzucić do miski.
Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, cebulę ze śledzi, olej i przyprawy do smaku.
Wymieszać sałatkę po czym przełożyć ja np. do słoika i odstawić na kilka godzin do przegryzienia się smaków.
Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.