niedziela, 5 stycznia 2014

Babeczki czekoladowo michałkowe



  • 100 g czekolady mlecznej o smaku Michałków
  • 2 łyżki dżemu wiśniowego
  • 2 jajka
  • 50 ml mleka
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 1 op gotowej mieszanki " Babeczki czekoladowe " Emix
  • cukier puder

PRZYGOTOWANIE:
Do miski wbić jajka, wlać olej, mleko i dodać dżem i wymieszać mikserem. Potem wsypać mieszankę na babeczki i na najwyższych obrotach miksować około 1 - 1,5 minuty na gładką masę. Następnie posiekać czekoladę, dodać do ciasta i wymieszać. Gotowym ciastem napełnić foremki silikonowe lub użyć papierowych załączonych do mieszanki. Babeczki piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Po upieczeniu wyjąć babeczki na kratkę i posypać cukrem pudrem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.