niedziela, 12 stycznia 2014

Dorsz atlantycki panierowany


rozwiń i czytaj przepis :

  • 500 g fileta z dorsza atlantyckiego
  • 2 duże jajka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • mąka do obtaczania
  • 1/2 szk bułki tartej
  • 1,5 szk zmiksowanych płatków kukurydzianych
  • pieprz cayenne do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Dorsza rozmrozić, opłukać, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. Zostawić na 15 minut. Zmiksowane płatki połączyć z bułką tartą i pieprzem cayenne. Na patelni rozgrzać olej. Jajka rozbełtać z odrobiną soli. Rybę obtaczać w mące, otrzepać z jej nadmiaru, zanurzać w rozmąconym jajku i panierować w panierce. Kłaść na gorący olej i smażyć po kilka minut z obu storn.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.