wtorek, 21 stycznia 2014

Drobiowe kotlety w grzybowej panierce


rozwiń i czytaj przepis :

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • mąka do obtaczania
  • olej do smażenia
  • Panierka :
  • 100 g bułki tartej
  • 25 g suszonych grzybów ( podgrzybki, prawdziwki )
  • pieprz cayenne do smaku
  • 2-3 jajka
PRZYGOTOWANIE:
Filety umyć, osuszyć i pociąć na cieńsze kotlety. Oprószyć je solą i delikatnie pieprzem ( jak ktoś lubi można pieprzu dać więcej, mój syn nie lubi więc oprószam lekko ). Grzyby wrzucić do rozdrabniacza i dokładnie zmiksować jak najdrobniej. Zmiksowane grzyby przesypać do bułki tartej, dodać pieprz cayenne i wymieszać. Jajka rozbełtać z odrobiną soli. Na patelnię wlać olej, rozgrzać go. Każdy kawałek fileta obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i panierować w mieszance bułki i grzybów. Kotlety smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron.


1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.