wtorek, 7 stycznia 2014

Filet drobiowy z pieczoną perliczką i serem


rozwiń i czytaj przepis :

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
  • 75 g mięsa z pieczonej perliczki
  • 75 g żółtego sera ( edamski )
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • słodka papryka
  • bułka tarta do panierowania
  • mąka do obtaczania
  • 2-3 jajka ( w zależności od wielkości )
  • olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Filety, umyć, osuszyć i zrobić nacięcie tworząc kieszeń. Posolić i w środku oprószyć pieprzem. Ser zetrzeć do miski lub talerza, dodać pokrojone w kostkę mięso z perliczki oraz posiekaną natkę, sól, pieprz i paprykę do smaku i wymieszać nadzienie. Tak przygotowanym farszem napełnić kieszonki filetów i obtoczyć je w mące, potem w jajku rozmąconym z odrobiną soli i na koniec panierować w bułce tartej. Filety smażyć na dość sporej ilości oleju aby w środku ładnie się dosmażyły. Smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. Podawać do ulubionych dodatków lub z samym pieczywem i surówką.

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...