piątek, 17 stycznia 2014

Kompot wieloowocowy


rozwiń i czytaj przepis :

  • 500 g jabłek
  • 500 g gruszek
  • 250 g aronii
  • 250 g ciemnego winogrona ( drobnego )
  • cukier do smaku
  • 3,5 l wody
PRZYGOTOWANIE:
Jabłka umyć, pokroić na kawałki, usunąć gniazda nasienne i włożyć do garnka. Owoce aronii ( najlepiej zrywanej po przymrozkach ) i winogrona umyć i włożyć do jabłek. Gruszki obrać, umyć a potem usunąć gniazda nasienne i także wrzucić do garnka. Wlać wodę i zagotować. Kompot gotować 15 minut na małym ogniu. Na koniec wyłączyć ogień pod garnkiem i posłodzić kompot do smaku.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.