niedziela, 19 stycznia 2014

Marynowany w mleku schabowy z karkówki


rozwiń i czytaj przepis :

  • 500 g karkówki
  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szk mleka 3,2%
  • sól
  • pieprz
  • 3 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na 3 grube kotlety. Rozbić je tłuczkiem do mięsa ale nie za cienko. Cebulę i czosnek obrać, umyć i pokroić. Do miski lub innego naczynia wlać mleko. Do miski w mlekiem wrzucić cebule i czosnek, włożyć kotlety. Zakryć naczynie pokrywką i wstawić je do lodówki na 5 godzin. Po tym czasie wyjąć kotlety z marynaty mlecznej, obtoczyć je w bułce tartej. Potem zanurzać w jajku rozmąconym z odrobiną soli i ponownie panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać dużą ilość oleju, kłaść kotlety i smażyć kotlety z obu stron. Czas smażenia zależy od grubości kotletów.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.