wtorek, 7 stycznia 2014

Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym


rozwiń i czytaj przepis :

  • 6 kostek z mintaja ( mrożonych )
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mleka
  • mąka do obtaczania
  • olej do smażenia
  • Panierka :
  • 3/4 szk bułki tartej
  • 3 łyżki siemienia lnianego
  • 1/2 szk orzechów laskowych
Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym - PRZYGOTOWANIE:
Kostki mintaja rozmrozić, odsączyć z wody ręcznikiem papierowym, posolić i oprószyć pieprzem. Zostawić na kilkanaście minut. Jajka rozbełtać z mlekiem i odrobiną soli. Mąkę wysypać na talerz. Orzechy zmiksować w rozdrabniaczu, przesypać do miski, dodać bułkę tartą, siemię lniane i wymieszać panierkę. Na patelni rozgrzać olej, kostki obtaczać w mące potem zanurzać w jajku i panierce. Ponownie zanurzać w jajku i ponownie panierować, Smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. ( Jeśli nie lubimy grubej panierki możemy panierować tylko raz ).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.