wtorek, 7 stycznia 2014

Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym


rozwiń i czytaj przepis :

  • 6 kostek z mintaja ( mrożonych )
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mleka
  • mąka do obtaczania
  • olej do smażenia
  • Panierka :
  • 3/4 szk bułki tartej
  • 3 łyżki siemienia lnianego
  • 1/2 szk orzechów laskowych
Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym - PRZYGOTOWANIE:
Kostki mintaja rozmrozić, odsączyć z wody ręcznikiem papierowym, posolić i oprószyć pieprzem. Zostawić na kilkanaście minut. Jajka rozbełtać z mlekiem i odrobiną soli. Mąkę wysypać na talerz. Orzechy zmiksować w rozdrabniaczu, przesypać do miski, dodać bułkę tartą, siemię lniane i wymieszać panierkę. Na patelni rozgrzać olej, kostki obtaczać w mące potem zanurzać w jajku i panierce. Ponownie zanurzać w jajku i ponownie panierować, Smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. ( Jeśli nie lubimy grubej panierki możemy panierować tylko raz ).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...