środa, 22 stycznia 2014

Naleśniki z serem i morelami


rozwiń i czytaj przepis :

  • 8 naleśników
  • Nadzienie :
  • 250 g twarogu chudego
  • 250 g twarogu półtłustego
  • 1 szk jogurtu naturalnego
  • 200 g suszonych moreli
  • cukier do smaku
  • 200 ml gęstej śmietany 12%
  • cukier do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Usmażyć naleśniki według swojego przepisu. Do miski przełożyć oba twarogi, rozgnieść je widelcem, dodać cukier do smaku, wlać jogurt i wrzucić pokrojone morele. Trochę moreli zostawić do posypania. Ser dokładnie wymieszać masę. Na każdy naleśnik kłaść porcje sera, zwijać w roladki i układać w naczyniu żaroodpornym lub ceramicznym wysmarowanym masłem. Śmietanę wymieszać z cukrem, polać nią naleśniki i posypać odłożonymi morelami. Naleśniki zapiekać przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 185 stopni. Podawać na gorąco.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.