czwartek, 16 stycznia 2014

Pekinka z marchewką i rukolą


rozwiń i czytaj przepis ;

1/2 kapusty pekińskiej
1 cebula
2 marchewki
1 garść świeżej rukoli
sól morska z pieprzem do smaku
cukier do smaku
ocet do smaku
kilka łyżek oleju

Kapustę posiekać i wrzucić do miski.
Cebulę i marchew obrać, umyć i cebulę pokroić w kostkę a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Dodać te składniki do kapusty, dodać porwaną na mniejsze kawałki rukolę, dodać przyprawy i wymieszać surówkę.
Zostawić ją na kilka minut do przegryzienia się smaków.
Podawać do dań mięsnych, rybnych lub pierogów.

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...