poniedziałek, 6 stycznia 2014

Pieczarkowe roladki drobiowe


rozwiń i czytaj przepis :

  •  2 podwójne piersi z kurczaka
  •   400g pieczarek
  •   2 cebule
  •   1 łyżka bułki tartej
  •   sól
  •   pieprz
  •   1 ząbek czosnku
  •   mąka do obtaczania
  •   NA CIASTO
  •   2 jajka
  •   szczypta soli
  •   1/2 szklanki mleka
  •   1 szklanka mąki
  •   oliwa do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Piersi myjemy, rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą i czosnkiem również pokrojoną w kostkę. Doprawiamy do smaku i dodajemy bułkę tartą ( bułkę dodajemy aby farsz nam się nie rozpadał ). Gotowy farsz nakładamy na płaty mięsa, zawijamy w rolady, obtaczamy w mące. Robimy ciasto naleśnikowe, powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na tradycyjne naleśniki, jeżeli jest za rzadkie dodajemy mąkę. Obtoczone w mące rolady wkładamy do ciasta, wyjmujemy i smażymy na oliwie. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i dowolna surówką np. z czerwonej kapusty


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...