środa, 15 stycznia 2014

Sałatka na brązowym ryżu


rozwiń i czytaj przepis :

  • 2 saszetki brązowego ryżu
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 6 konserwowych ogórków
  • 1 cebula
  • 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka
  • 2 łyżki przyprawy do gyrosa
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • 3 łyżki majonezu
  • 4 łyżki pikantnego ketchupu
PRZYGOTOWANIE:
Ryż ugotować na sypko w dużej ilości lekko osolonej wody, odcedzić go. Rozciąć woreczki i wysypać ryż do garnka lub miski aby wystygł. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać przyprawę do gyrosa, wymieszać i usmażyć na patelni na dwóch łyżkach oleju i przestudzić. Kukurydzę i fasolkę odsączyć z zalewy al fasolę dodatkowo przepłukać wodą. Paprykę, cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać majonez i ketchup oraz sól i pieprz do smaku i wymieszać sałatkę. Gotową wstawić do lodówki do schłodzenia i przegryzienia się smaków.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.