środa, 22 stycznia 2014

Żeberka pieczone z miodową nutką


rozwiń i czytaj przepis :

  • 1,3 kg żeberek wieprzowych
  • 1 cebula
  • 2 łyżki miodu
  • sól czosnkowo - ziołowa do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • chili do smaku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżka oleju
PRZYGOTOWANIE:
Żeberka umyć, osuszyć i pociąć między kostkami. Cebulę obrać, umyć i pokroić, dodać do żeberek. Następnie dodać do smaku przyprawy i wszystko mieszać najlepiej dłońmi około minuty. Miskę przykryć folią spożywczą i wstawić ją na noc do lodówki. Następnego dnia wszystko przełożyć na blaszkę do pieczenia, którą należy wstawić do zimnego piekarnika. Temperaturę nastawić na 150 stopni a czas na 120 minut. Upieczone żeberka podawać np. z ziemniakami i surówką.

2 komentarze:

  1. o takie uwielbiam:d jeszcze takie z szybkowaru soczyste mniam:D:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię żeberka marynowane miodem...Pycha

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.