środa, 22 stycznia 2014

Żeberka pieczone z miodową nutką


rozwiń i czytaj przepis :

  • 1,3 kg żeberek wieprzowych
  • 1 cebula
  • 2 łyżki miodu
  • sól czosnkowo - ziołowa do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • chili do smaku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżka oleju
PRZYGOTOWANIE:
Żeberka umyć, osuszyć i pociąć między kostkami. Cebulę obrać, umyć i pokroić, dodać do żeberek. Następnie dodać do smaku przyprawy i wszystko mieszać najlepiej dłońmi około minuty. Miskę przykryć folią spożywczą i wstawić ją na noc do lodówki. Następnego dnia wszystko przełożyć na blaszkę do pieczenia, którą należy wstawić do zimnego piekarnika. Temperaturę nastawić na 150 stopni a czas na 120 minut. Upieczone żeberka podawać np. z ziemniakami i surówką.

2 komentarze:

  1. o takie uwielbiam:d jeszcze takie z szybkowaru soczyste mniam:D:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię żeberka marynowane miodem...Pycha

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...