piątek, 21 lutego 2014

Schabowe panierowane w grissini


rozwiń i czytaj przepis :
  • 450 g schabu bez kości
  • 100 g paluszków grissini o smaku pizzy
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól do smaku
  • papryka ostra do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • mąką do obtaczania
  • 3 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Schab pokroić na 4 kotlety, umyć je i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć je solą i pieprzem oraz papryką. Paluszki grissini zmiksować w rozdrabniaczu i wysypać je na talerz, dodać bułkę tartą i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kotlet obtaczać w mące, następnie maczać w rozmąconym jajku i potem panierować w panierce z paluszków i bułki tartej. Smażyć na zloty kolor z obu stron, czas smażenia zależy od grubości kotletów.

1 komentarz:

  1. Takiego schabowego jeszcze nie jadłem.Bardzo ciekawy przepis.

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...