środa, 23 kwietnia 2014

Babeczki z orzechami i żurawiną


rozwiń i czytaj przepis :

  • 2,5 szk mąki pszennej typ 500
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1 szk mleka
  • 1/4 szk oleju
  • 3 łyżki cukru
  • 16 g cukru waniliowego
  • 1 garść orzechów laskowych Helio
  • 1 garść suszonej żurawiny Helio
  • 50 g polewy deserowej w drażetkach Helio
  • Polewa :
  • 50 g polewy deserowej w drażetkach
  • 2 łyżki mleka

PRZYGOTOWANIE:

Do miski wbij jajka, wlej mleko i olej oraz oba cukry i wymieszaj. Przesiej przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj i dodaj posiekane dość grubo orzech, żurawinę i drażetki polewy. Wymieszaj wszystko i tak przygotowane ciasto rozłóż do foremek silikonowych na babeczki. Babeczki piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone babeczki wyjmij z foremek. Polewę rozpuść z mlekiem w kąpieli wodnej i polej polewą babeczki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.