czwartek, 3 kwietnia 2014

Sałatka ryżowa z kurczakiem


rozwiń i czytaj przepis :
  • 2 podudzia z kurczaka ( pieczone )
  • 2 szk ryżu brązowego ugotowanego na sypko
  • 1 mała cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 garść rukoli
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • przyprawa do sałatek i warzyw

PRZYGOTOWANIE:

Ryż wsypać do miski. Kurczaka po obraniu ze skóry i usunięciu kości oraz paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę a rukolę posiekać i dodać do ryżu. Następnie dodać majonez i przyprawy do smaku i wymieszać sałatkę. Odstawić ją na kilkanaście minut aby smaki się przegryzły. Można sałatkę przed podaniem schłodzić w lodówce.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.