niedziela, 21 grudnia 2014

Kolorowe roladki z kurczaka

rozwiń i czytaj dalej :


2 duże pojedyncze piersi z kurczaka
FARSZ :
1/2 czerwonej papryki
1/2 mniejszej cukinii
1 mała cebula
1 solidna garść świeżego szpinaku
50 g kiełbasy suchej staropolskiej ( pokrojonej w plasterki )
1 łyżka kaszy manny
2 łyżki oleju
sól
pieprz czarny
DODATKOWO :
olej do smażenia
bułka tarta do panierowania
2 jajka

Na patelni rozgrzać odrobinę oleju.
Wrzucić pokrojoną w kosteczkę paprykę i cebulę, chwilę smażyć.
Następnie dodać posiekany szpinak i pokrojoną drobno wędlinę.
Znów chwilkę smażyć, doprawić do smaku i na koniec dodać kaszę mannę, farsz wymieszać i przestudzić.
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i rozciąć na jak największy płat, posolić.
Na każdy z nich rozłożyć po połowie farszu i zawinąć w roladę.
Potem zawinąć je szczelnie w folię spożywczą ( ma być tyle folii aby można było związać końce ).
Tak przygotowane pakunki włożyć do garnka z zimną wodą i od zagotowania gotować 15 minut.
Roladki wyjąć z wody, uważając aby się nie poparzyć zdjąć folię.
Roladki obtoczyć w mące, potem w rozbełtanym jajku i znowu w bułce tartej.
Smażyć do zrumienienia z każdej strony i podawać na gorąco.
Można także podać gotowane, bez panierowania i podsmażania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...