czwartek, 18 grudnia 2014

Pstrąg w occie

rozwiń i czytaj dalej :



1,2 kg pstrąga
ZALEWA :
1 szk octu 10 %
5 szk wody
1 łyżka białej gorczycy
3 ziarna ziela angielskiego
3 liście laurowe
1/2 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu
2 szczypty cukru
1 cebula
1 marchewka
2 szczypty płatków chili
sól do smaku
DODATKOWO :
mąka do obtaczania
olej do smażenia

Pstrągi oczyścić, umyć, pokroić na kawałki i posolić.
Odstawić na 30 minut.
Składniki zalewy umieścić w garnku, zagotować i gotować zalewę kilka minut.
Kawałki ryby obtaczać w mące i smażyć na gorącym oleju na rumiano, usmażone odsączyć na ręczniku papierowym i układać w słoiki.
Jeszcze gorącą zalewą zalać rybę i zakręcić zakrętki.
Gdy ostygną wynieść w chłodne miejsce na kilka dni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...