czwartek, 18 grudnia 2014

Pstrąg w occie

rozwiń i czytaj dalej :



1,2 kg pstrąga
ZALEWA :
1 szk octu 10 %
5 szk wody
1 łyżka białej gorczycy
3 ziarna ziela angielskiego
3 liście laurowe
1/2 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu
2 szczypty cukru
1 cebula
1 marchewka
2 szczypty płatków chili
sól do smaku
DODATKOWO :
mąka do obtaczania
olej do smażenia

Pstrągi oczyścić, umyć, pokroić na kawałki i posolić.
Odstawić na 30 minut.
Składniki zalewy umieścić w garnku, zagotować i gotować zalewę kilka minut.
Kawałki ryby obtaczać w mące i smażyć na gorącym oleju na rumiano, usmażone odsączyć na ręczniku papierowym i układać w słoiki.
Jeszcze gorącą zalewą zalać rybę i zakręcić zakrętki.
Gdy ostygną wynieść w chłodne miejsce na kilka dni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.