wtorek, 27 stycznia 2015

Drobiowy filet w prawdziwkach



4 pojedyncze filety z kurczaka
1 cebula
250 g blanszowanych kapeluszy prawdziwków
sól
pieprz
mąka
2 łyżki posiekanego koperku
3 łyżki masła
2 szk rosołu

Filety umyć i osuszyć.
Na talerz wsypać mąkę, dodać sól i pieprz i wymieszać.
Każdy filet obtoczyć w tej mące i odłożyć na kilka minut.
W szerokim rondlu roztopić masło, ułożyć filety i podsmażyć z obu stron.
Potem dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć i dodać prawdziwki oraz koperek.
Następnie wlać rosół, dodać przyprawy i wszystko dusić około 15 minut.
Gotowe filety w borowikach podawać np. z surówką z kapusty i ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...