poniedziałek, 2 marca 2015

Karczek gotowany

                                A dziś polecam Wam coś do chleba. Wiadomo, że w sklepach nie zawsze można kupić dobrą wędlinę. Tu wiem co jem. Mięsko jest łatwe do przygotowania. Gdy jest gotowe to idealnie nadaje się do pieczywa.



1 kg karkówki bez kości
ZALEWA :
2,5 l wody
sól do smaku
1 łyżeczka kolorowego ziarnistego pieprzu
4 papryczki pepperoni
3 łyżki chrzanu ( czubate ) kieleckiego
3 łyżki musztardy delikatesowej ( czubate ) kieleckiej
2 łyżki majonezu ( czubate ) kieleckiego
2 liście laurowe
2 ziarna ziela angielskiego

Do garnka wlać wodę.
Dodać składniki zalewy i zagotować.
Zalewę przestudzić i włożyć do niej umyty karczek.
Zalewę z mięsem zagotować, gotować 5 minut i zostawić pod przykryciem do wystudzenia.
Gdy zalewa wystygnie ponownie zagotować wszystko i gotować kolejne 5 minut.
Ponownie zostawić mięso w zalewie i wystudzić.
Karczek wyjąć potem z zalewy na talerz, schłodzić w lodówce i podawać zamiast wędlin do pieczywa.


Już dziś nowa gazetka i super promocje, nie zapomnijcie zajrzeć :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...