czwartek, 12 marca 2015

Sos mięsno - dyniowy do makaronu



600 g łopatki wieprzowej
350 g dyni
1 czerwona papryka
1 cebula
2 ząbki czosnku
4 pomidory
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 szk rosołu

DO SMAKU :
sól
pieprz
zioła dalmatyńskie
czerwona czubrica
2 liście laurowe
2 ziela angielskie

Mięso zmielić w maszynce na grubych oczkach.
Potem wrzucić je do garnka z odrobiną oleju i podsmażyć.
Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i dalej chwilę smażyć.
Na koniec wrzucić pokrojoną w kostkę dynię i paprykę i nadal smażyć 2 - 3 minuty.
Pomidory obrać ze skóry, pokroić i dodać do podsmażonych składników razem z koncentratem.
Wszystko podlać rosołem, dodać przyprawy i dusić do miękkości.
Gotowy sos zagęścić odrobiną mąki wymieszanej z wodą.
Zagotować i podawać z makaronem.

Zostawiam Wam gazetkę do przejrzenia 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...